Winnaar prijsvraag RMV Gorinchem

winnaar prijsvraag
Tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem afgelopen week hebben maar liefst 234 melkveehouders deelgenomen aan onze prijsvraag over stikstofefficiëntie. Dank daarvoor! Anders dan andere jaren was het antwoord deze keer goed vindbaar. We hebben dan ook vele goede antwoorden ontvangen. Via een loting is vandaag de winnaar bekend geworden.
 
Wat is volgens de wetenschap de N-efficiëntie van ‘de ideale melkkoe’?
Volgens onderzoek van wetenschapper Jan Dijkstra is de N-efficiëntie van “de ideale melkkoe” maximaal 43%. In Nederland behalen we, volgens cijfers van het CBS, een gemiddelde N-efficiëntie van 25% over het totale bedrijf en 28% bij melkvee. Aangezien stikstof (N) op veel bedrijven de meest beperkende factor in de productie en bedrijfsvoering is, vormt de verbetering van de N-efficiënte dus een mooie uitdaging.
 
IJskoud intermezzo
De beursbezoekers waren erg geïnteresseerd in het onderwerp stikstofefficiëntie en genoten tijdens een gesprek met onze specialisten daarnaast nog van een ijskoud intermezzo en een heerlijk ijsje van onze IJsChef.
 
Winnaar
De winnaar van het diner met stikstof ijsfondue voor 4 - 6 personen bij Restaurant FF Swanjéé in Den Bosch is familie de Jong uit Waardenburg. Gefeliciteerd en geniet van deze smakelijke prijs!
 
De winnaar is inmiddels op de hoogte gebracht en neemt binnenkort de gewonnen prijs in ontvangst.