Fransen Gerrits fietst tegen kanker

BIG Challenge

Samen met zo'n 160 fietsers en (hard)lopers uit de agrarische sector zet Fransen Gerrits zich in 2018 weer keihard in om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. In juni beklimmen de deelnemers van Team FG – onder de vlag van BIG Challenge, farmers against cancer – de legendarische Alpe d’Huez. Het doel is: zo veel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar Goed, Gelukkig en Gezond leven met kanker.

BIG Challenge – farmers against cancer

Oprichter Herman Houweling overleed in 2010 helaas aan de gevolgen van kanker. Hij is deze actie in 2009 gestart en realiseerde dat jaar in zijn eentje een bedrag van 113.000 euro. Daarna is BIG Challenge enorm gegroeid: tijdens de afgelopen negen edities hebben bijna 1.300 BIG Challenge-deelnemers in totaal zo'n 7,6 miljoen euro ingezameld voor Alpe d’HuZes/KWF. Daarmee is BIG Challenge uitgegroeid tot de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Het doel van BIG Challenge is om tijdens Alpe d’HuZes 2018 minimaal 900.000 euro bijeen te fietsen/rennen.

Team FG

Onder leiding van teamcaptain Lex Houweling, zoon van Herman Houweling, maken Gerry Verwegen, Geert Wouters, Harry Cox, Lex Houweling, Robert Koster, Ronald van den Heuvel, Arthur Gerrits en Huub Fransen zich sterk om één dag af te zien voor een ander en een grote sportieve prestatie neer te zetten in de strijd tegen kanker.

Naast de vele trainingskilometers die we gaan maken, gaat ons team ervoor om minimaal € 40.000 euro aan sponsorgeld op te halen dat besteed wordt aan onder andere: innovatief onderzoek, sneldiagnose en (nieuwe) behandelingen van kanker. We gaan fanatiek aan de slag om geld in te zamelen, te trainen, maar ook onze trots op de agrarische sector uit te dragen. We zijn dan ook blij dat Fransen Gerrits eveneens weer een groep enthousiaste vrijwilligers op de been heeft kunnen brengen. Samen gaan we de strijd aan!

Voor donaties en meer informatie over onze deelname aan Alpe d’HuZes kunt u terecht op de actiepagina.