Sector rundvee

Rundvee

De Nederlandse rundveehouderij lijkt voor de buitenwacht vaak in rustig vaarwater te verkeren. Dat komt met name door de koe zelf. Die oogt altijd ontspannen. Altijd relaxed. Bijna nonchalant zelfs. Toch zijn er economisch weinig relevante sectoren die zo innovatief en ambitieus zijn als de rundveehouderij. Weinig sectoren die zo intensief bezig zijn met het continu verbeteren van het rendement.

Een belangrijke spil daarin is het voer.

Een van de uitdagingen bijvoorbeeld is om een optimale fermentatie te genereren; oftewel: een optimale vertering in de pens van de melkkoe. Want hoe beter de koolhydraten en eiwitten in de maag worden verteerd, hoe meer bacterieel eiwit er vrij komt.

Het gaat daarbij om het vinden van de meest ideale balans. Om per onderneming een uniek mengsel te kunnen leveren. En per koe de optimale aanvulling op het basisrantsoen. Iedere keer weer.

Als specialist in rundveevoeders beheerst Victoria Mengvoeders dat vak als geen ander. Met betrokken mensen met jarenlange ervaring in de sector en met korte lijnen tussen advies en productie kunnen we direct inspelen op veranderende behoeften. En daarmee wezenlijk bijdragen aan het realiseren van een telkens hoger rendement.